maandag 21 juni 2010

Vijf dagen werk




Een paar dagen geleden kreeg ik van mijn buurvrouw dit boeketje. Op de Franse manier opgemaakt. De kwasten in de kan staan klaar voor gebruik.
Het werk in huis en tuin vordert gestaag. Sinds we de bankjes op het terras hebben geplaatst zitten we er vaak in de namiddag. Er is een muur die nieuw gezet en gepleisterd is en ik liep al lang met het idee rond om een schildering te maken. Dat moest dan wel een beetje in stijl van het geheel. Het voordeel is dat als je er genoeg van hebt, je gewoon de hele muur kunt schilderen en opnieuw beginnen.  

Dit zijn details, links en rechts van de afbeelding. Zo'n muurschildering is wel een paar dagen werk, maar erg leuk om te doen. Je moet natuurlijk eerst bepalen wat je gaat maken. Ik heb voor rust in de afbeelding gekozen en het moest ook in de sfeer van het geheel passen. Natuurlijk is het altijd uitproberen. Ik werk niet met voorbeelden, maar heb wel een idee in mijn hoofd. 
Dit is het resultaat en hieronder zie je de omgeving waar de schildering zich thuis moet gaan voelen.

De vogelkooi heb ik al eerder laten zien, maar de vogels die er in wonen hebben gezelschap gekregen van "Maria en de Vogelman."


Nu genieten we met z'n allen van de laatste zonnestralen.

donderdag 17 juni 2010

AVONDLICHT





De spanning in de lucht zet zich voort. Afhankelijk van wolkenpartijen, de stand van de ondergaande zon, de snelheid waarmee het licht verandert en de keuze van het onderwerp, het is telkens anders.



Mijn trots, de moestuin, staat in haar volle glorie te stralen in het avondlicht. De notenboom vangt nog een laatste glimp zon en de kersen zijn roder dan rood.
Het lijkt wel of de geraniums net voor het slapen gaan mijn kant opkijken.


                            Nog even en dan is het donker.

                                     





zondag 6 juni 2010

Spanning in de lucht.



Onze timmerman had al gewaarschuwd: "Zondag wordt het slecht weer. Daarom ben ik vroeg opgestaan en ben nog even naar een brocante in de buurt gereden. Het blijft leuk. De bloemenmeisjes kon ik niet laten staan, een schattig mandje en een prachtige suikerpot gingen ook mee naar huis. Gelukkig stond er ook een kraam met biologische planten. Broccoli, plukspinazie en slaplanten vonden een uur later al een plekje in de tuin.





Ik genoot van alle rozen die nu vol in bloei staan. Het leek wel of ze zich in volle glorie wilden laten zien voordat de storm hun bloemen zou beschadigen.
Het werd steeds koeler en de toppen van onze bomen zwaaiden onheilspellend heen en weer. Het lukte me de moestuin nog te wieden voordat het begon te storten. Gelukkig hebben wij een paar plekken waar je droog kunt zitten of werken. Vorige week heb ik een opzet voor een muurschildering gemaakt in een nisje. Vanmiddag heb ik hem afgemaakt.

Veel later, toen het weer droog was kon ik nog net een roodstaartje fotograferen die met genoegen een bad nam en op het randje zijn veren liet drogen.